Lergrytan är kökets bästa vän.




Nu blir det skinkstek i lergryta. 
- Både nyttigt och gott.

Tillagning av recept

  1. Blötlägg lergrytan i kallt vatten i minst 20 minuter eller använd en stekgryta.
  2. Skala och skär morötter, lök och äpple i mindre bitar.
  3. Torka ur lergrytan. Lägg i köttbiten och lägg på inggredienserna.
  4. Häll över ca 3 dl vatten och två köttbuljongtärningar.
  5. Krydda med dragon och timjan.
  6. Ställ in grytan i kall ugn och sätt den på 200 grader.
  7. Låt skinkstek stå i ugnen i 2 timmar.
  8. Ca en timme innan köttet är klart kan du börja förbereda tillbehör som potatis och grönsaker.
  9. Ta ut steken och ta upp den ur grytan. Lägg på en bit folie och slå in den.
  10. Gör ev. sås genom att blanda ut vetemjöl och mjölk i ett glas. Häll över allt i lergrytan i en kastrull eller sätt stekgryan på spisen och tillsätt mjölkredningen under omrörning. Låt koka upp och koka i 5 minuter. Tillsätt under tiden soja, gele salt och peppar. Samt ev. svamp efter smak och tycke. Smaka av såsen med salt, gele och vitpeppar.
  11. Sila upp såsen i en annan kastrull och håll den varm till servering.
  12. Skär upp skinksteken i skivor och lägg på fat. Slå lite sås överoch servera med grönsaker, potatis, sås och gele.

Recept från www.receptfavoriter.se

Allmänt | |
Upp