Mustig chili con carne!

GĂ„rdagens middag, kryddningen vart 👌.
Tycker alltid att det Àr svÄrt att krydda efter smak. Speciellt om det Àr chili och tungan domnar av efter en stund av allt provsmakande.
Jag vill att chiligrytan ska vara mustig och het sĂ„ jag körde ner mycket paprikapulver och chili. Jag kokade grytan lĂ€nge. Ju lĂ€ngre koktid mustigare gryta. 

Chili con carne:

Du behöver:
2 gula lökar
350 g nötfÀrs
1 msk olja
FĂ€rsk el. torkad chili (efter smak)
1 tsk paprikapulver
1 krm svartpeppar
3/4 tsk salt
1 msk soja
1 burk hela tomater
2 burkar vita bönor i tomatsÄs

Du gör sÄhÀr:
Skala och hacka löken. Bryn fÀrsen med olja i en gjutjÀrnspanna tills den fÄtt fin fÀrg. Blanda ner löken i fÀrsen och lÄt den steka med en stund. Smaka av med alla kryddor, soja, salt och peppar. Krydda efter smak.
TillsÀtt tomaterna och lÄt allt koka ihop. Ju lÀngre koktid = mustigare gryta, fylligare smak.
TillsÀtt bönorna och lÄt alltsammans bli varmt.
servera ihop med grÀddfil och nachos.

| |
Upp