Ugnsomelett med svampstuvning Lchf.

Jag fick en kommentar om att receptet skulle läggas ut. Här är det ... 

Du behöver:

1 dl vispgrädde
4 ägg
salt
vitpeppar
Osaltat smör till formen

1 L svamp (finhackade 500 g champinjoner använde jag)
smör till stekning
salt & peppar
2 dl vispgrädde
3 msk ljus majsstärkelse 
persilja

Så här gör du:

Omeletten
Sätt ugnen på 200 grader.
vispa äggen och tillsätt grädde, salt och vitpeppar. 
Häll smeten i en smord och ugnssäker form. Inte för stor form och grädda mitt i ugnen i 20 minuter.

Stuvningen

Ev. Rensa svampen och skär sedan den i mindre bitar. 
Smörstek svampen tills den är genomstekt och smaka 
av med salt och svartpeppar.
späd med grädde och låt koka ner något.  Jag tillsatte majsstärkelse för att få denstuvningen lite extra tjock. 
Fördela stuvningen över omeletten och garnera med persilja. Smaklig spis!  



| |
Upp